Otvoritev fotografskega studia za fotografiranje majhnih predmetov

Vsepovsod smo obkroženi s slikami, ki nam želijo prodati od najmanjših in nepomembnih predmetov do stvari, brez katerih v vsakodnevnem življenju ne gre. Pri PhotoArtu smo osredotočeni na predstavitev produkta in kvaliteto slike. S pomočjo slike lahko v potrošniku vzbudimo željo po produktu. Z raziskovanjem človekovih čustvenih odzivov na vizualne podobe, ki nas obkrožajo, se nam odkrivajo vedno nove možnosti za različne predstavitve produkta ali storitve. S tem se ukvarja psihologija fotografije, ki je razmeroma nova veda in se jo poslužujejo svetovne produkcijske hiše. Pri svojem kreativnem procesu jo raziskuje in uporablja tudi PhotoArt.

PhotoArt ima izkušnje s fotografijo majhnih predmetov, kot so steklenice, kozarci, hrana, raznorazni izdelki iz kroma, tihožitja, itd. Zavedamo se, da fotografiranje majhnih in drobnih predmetov (do enega centimetra) poteka na drugačen način.

Naj omenimo še naše izkušnje s t. i. stock fotografijo, ki je namenjena specifičnim uporabam za potrebe trženja in raznoraznih predstavitev.

Za fotografiranje majhnih predmetov mora biti oprema specifična in sodobna, saj se na tak način izdelek tudi najlepše predstavi. Fotografiramo lahko s hitrim časom, kar nam omogoča zamrzniti čas in ujeti vodo, vino in raznorazne tekočine v trenutku gibanja.

Seveda po končanem fotografskem snemanju delo še ni zaključeno. Z naročnikom se izbere najboljše fotografije in se jih v zadnjem koraku obdela še v programu Photoshop. S tem se izdelek prikaže v najbolj mamljivi podobi, ki prepriča vsakega občudovalca.